“Ce autism?? Alintături!” – Medic de la Spitalul de Pediatrie, Galaţi

Aşa cum spuneam într-un material anterior, “Opt zile la Bucureşti, opt zile în infern”, contrastele din sistemul românesc de sănătate sunt foarte mari. Pe de o parte, o instituţie de stat, aşa cum este Spitalul Obregia, pe de alta parte Clinica Spitalului Gorgoş, la fel, instituţie a statului, adună oameni diferiţi în mentalitate, poate chiar şi în pregătire şi experienţă. Trecând peste condiţiile din fiecare locaţie, ajungem la concluzia că doar oamenii mai conteaza în România. Ei sunt singurii care într-adevăr fac diferenţa actului medical.

În cele ce urmează, vreau să fac referire strict la acest subiect: calitatea medicului de lângă noi, din punct de vedere profesional, dar poate cel mai important, calitatea umană în relaţia acestuia cu pacientul.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Raluca a fost diagnosticată cu gastroenterită la Medlife, Galaţi. Face parte din sistemul privat şi, ca să nu încerc răbdarea celui ce citeşte, nu are rost să subliniez diferenţele dintre “privat” şi “stat”. Am primit tratament şi recomandări de urmărire a celei mici şi, în caz că situaţia escaladează, să vizităm fără ezitare “urgenţele”. Ceea ce de altfel s-a şi întâmplat după 24 de ore, poposind în secţia de urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila, în jur de 2.30 AM. Noapte fiind şi pentru că de asta a facut Dumnezeu ziua şi noaptea, se dormea! De la asistente până la medicul de gardă. Singura aflată pe baricade, femeia de serviciu, le-a “cules” pe cele ce trebuiau sa-şi facă tura, de prin camere dosite, bine ascunse de ochii celor din jur. Au abordat problema, cu ochii cârpiţi de somn, legându-şi cordoanele la halate: “Ce s-a întîmplat?”. Am primit o altă reţetă, ne-a fost refuzat un control ORL (cea mică procopsindu-se şi cu un roşu în gît, între timp). “Ne recomandaţi dumneavoastră ce să facem?”, cu această replică plină de căldură, încheindu-ne vizita nocturnă.

Tratamenul nu l-am putut administra, Raluca, având dureri în gât, nu înghiţea nimic, vărsând orice îi era dat. Şi astfel nu a mai mâncat nimic, doar o mică cantitate de lapte şi apă. Mâncare soldita, nici vorbă. Şi se vedea clar cum se deshidrata şi cum îi scădeau puterile.

Apelând iar telefonic la medicul pediatru de la Medlife, care, cu tot respectul, s-a pus la dispoziţie telefonic zi şi noapte, am primit indicaţia internării, pentru că celei mici nu se mai puteau administra medicamentele în maniera clasică, fiind necesară hidratarea pe cale perfuzabilă. Recomandarea a fost clară, internarea sa o facem la Spitalul de Urgenţe Pediatrie Galaţi – Sf. Ioan, în niciun caz la Brăila. Probabil pentru că ştia omul ce ştia aşa cum, la fel de bine, ştiam şi noi cam care este “atmosfera” la omologii din oraşul lui Terente.

Ieri, 28 august, la ceas de seară, am ajuns la Galaţi, precum la pomul lăudat. Cu reţete, hârtii… Aşteptând în triaj, nu am putut să nu remarc traseele bine definite ale unei duzine de furnici, pe pardoseală, dar care, ca un făcut, nu îndrăzneau să păşească şi în secţia UPU. Diagnosticul este confirmat şi da, purcedem la întocmirea actelor de internare. Două ore. Da, două ore a durat această procedură, timp în care ne-am chinuit, când unul, când altul, să o liniştim pe cea mică. Dupa patru zile, aproape fără mâncare, cu tone de medicamente, vărsături şi mai ales dezhidratată din cauza scaunelor moi, plus oboseala acumulată, mi se părea normal fie irascibilă.

Salonul de la ultimul etaj mi s-a părut acceptabil, destul de curat. Chiar nu am indentificat armatele de furnici pe jos. Nu cunosc acum detalii despre tratament. Ştiu doar că i s-au recoltat probe de sânge pentru analize şi i s-a administrat antiobiotic. Pe timpul nopţii însă, nici Raluca, nici Andreea n-au reuşit să doarmă. Nici macar un minut. Cea mică a plâns cu ţipete. Renunţa la ţipete numai când o ţinea mama ei în braţe, dar continuând să plângă. Spre dimineaţă, în jur de ora 6.00, o asistentă binevoitoare a găsit oportun să o ajute pe Andreea: “Doamnă, dacă nu reuşiţi să o faceţi să tacă, mergeţi cu ea afară. Deranjează pe toată lumea!”. Să ieşi afară însemna să cobori patru etaje, la fel să le urci, cu cea mică în braţe, pentru că lifturile luxoase, pe bază de cartelă, nu sunt şi pentru pacienţi. Pentru ei există scările.

Vizita doctorului de gardă a fost una plină de esenţa actului medical pur, în faţa unui copil bolnav, cu dureri poate, respectiv în faţa unei mame care nu a mai dormit de câteva zile şi nopţi:

- Mamico, nu eşti capabilă să-ţi ţii copilul sub control? Nu eşti în stare să-ţi linişteşti copilul??? Trebuie să suportăm toţi aici?

Andreea atât a ţinut să spună: copilul este bolnav, dezhidratat, moale, obosit peste măsură şi, foarte important, are AUTISM, şi că este posibil ca starea să-i fie agravată de acest aspect, ca răspuns la noul mediu în care intrase.

- Ce autism??? Alintături!!

Poate nu am atâta putere să mă lupt cu “munţii” din sistemul lor, poate nu ştiu eu destule, dar cand am auzit aşa ceva, am simţit cum mi se strânge stomacul, inima. Nu te poţi numi medic când astfel de cuvinte îţi ies din gură, nici dacă ai avea o bibliotecă de diplome care să-ţi ateste studiile şi pregătirea. Şi aşa cum spuneam la început, nu pregătirea medicului mă interesează acum, ci latura lui umană. Care, în cazul de faţă, nu există! Lipseşte cu desăvârşire, pierdută de-a lungul anilor într-un desiş al birocraţiei, al nemulţumirilor de tot felul. Nemulţumiri că nu mai pot lua şpagă sau pentru că a început să le fie plătite orele de gardă, dar nu aşa cum şi-ar dori ei. Şi ce faci? Hai să-ţi verşi nervii pe amărâtul de lăngă tine. Amărâtul ăla, şi aşa speriat, care ţine un copil în braţe, care a venit în faţa ta să-ţi ceară ajutorul, în faţa celui care singur şi-a ales meseria, care a depus un jurământ fără valoare în ziua de azi. Poate că nici ei nu mai ştiu cine a fost Hipocrate.

Problema are însă esenţa în altă parte. Raluca are autism. Toţi ştim asta acum. Bun. Un doctor din Romania NU IA IN CONSIDERARE acest aspect. Nu mă aştept să fie el, medicul, sensibilizat, ci doar să abordeze comportamentul celui mic un pic altfel. Sau situaţia în sine, altfel. Şi la fel de important, cum i se vorbeşte părintelui unui copil cu autism. “Mamă incapabilă!” “Ce autism? Alintături!”.

Din păcate aşa este în spitalele din România. Sperăm să se schimbe ceva. Mai aşteptaţi măcar 24 ore să-i termine perfuziile de hidratare”, acesta a fost mesajul de încurajare a unui alt medic, cu adevărat om.

Şi ghiciţi! Care perfuzii de hidratare? Raluca nu a primit nicio perfuzie de hidratare în 24 de ore…

Aşa că dragii mei medici buni şi mai puţini buni, nu există o conluzie la ceva ce ştim de când lumea şi pământul: NU SE VA SCHIMBA NIMIC!

Ce pretenţii să mai avem de la societate, în sine, când cel mai apropiat de problemă, un medic, aproape ca te ia în râs? Şi mai avem pretenţia să atingem nivelele de dezvoltare ale statelor europene din vest, să ne lăudam că avem instituţii, asociaţii care luptă. Nimic mai greşit.

Suntem noi altfel? Avem pretenţii prea mari de la statul român? Să continuăm a ne lăsa umiliţi în public de fiecare dată când avem nevoie de el? Sau în cazul Ralucăi, să mă aşez în genunchi, pupând mâna celui mare şi mulţumind pentru cei 78 de lei pe lună, “aruncaţi” în scârbă ca ajutor în problema autismului? Sau să mulţumesc pentru bunele tratamente şi maniere ale personalului medical de stat?

Nu voi face în veci aşa ceva şi voi avea grijă ca Raluca, atunci când va creşte, să înţeleagă unde s-a născut şi ce a făcut statul cu taxele şi impozitele plătite de părinţii ei!

Deci, doamnă doctor, atât timp cât autismul este alintătura copilului unei mame nesimţite, ar trebui să vă faceţi o icoană cu chipul dumnevoastră, atârnată la intrarea in cabinet, sub care să scrie mare şi frumos:

“CU OAMENI CA MINE, NIMIC NU SE VA SCHIMBA!”

Save

Orice SHARE pe care îl daţi la această pagină sau articol îmi este de foarte mare ajutor şi totodată ajută ca problema autismului să fie cunoscută de câţi mai mulţi oameni.
Luptăm împreună împotriva autismului!
SHARE vă rog!

73 Comments

 1. Budescu Gabriela | | Reply

  Îmi pare rău pentru suferinta d-voastră și a copilului dar o cunosc pe d-na dr.Radoi de 27 ani…un om integru ,de un profesionalism deosebit…Și credeti-mă, cunosc marea majoritate a medicilor pediatri din Galați, dar dacă ar fi sa merg cu copilul la cineva,n-as ezita nici o clipa și pe dumneaei as alege-o.E punctul d-voastră de vedere însă, iertati-mă, cunoscand-o ,îmi rezerv dreptul sa fiu sceptica și cred ,totuși c-ar fi normal sa nu împroșcați cu noroi un om de o înaltă clasa fără sa aibă și dumneaei dreptul la replica.

  • Denisa | | Reply

   Fara alte detalii, pt ca timpul nu-mi permite, va spun cu mana pe inima, ca daca nu trebuia sa plec din tara urgent, d-na Radoi murea de mana mea.

   • Oana | | Reply

    O cunosc pe d- na Radoi si eu….si eu am fost o mama incapabila sa- mi hranesc copilul dar am dat la acesr spital peste o d- na extraordinara si anume BUSILA CAMELIA, din garda tanara, care a administrat copilului un calmant inainte de a mai primi copilul vreo perfuzie, fetita fiind in aceeasi situatie ca a mamicii din articol, nedormita si dezhidratata. Deci cu cei tineri cred ca se discuta altfel. O recomand pe tanara d- na pana in panzele albe.

   • Aura | | Reply

    Da, eu nu o cunosc dar nu as vrea sa o judec. Ce tari sunteți în ai judeca pe oameni, o fi avut o garda grea și obositoare. D voastră nu sunteți om, sau mai bine zis sunteți supra om navetiști nervi sau nu sunteți iritata niciodată.

    • Aura | | Reply

     Nu aveti

    • Cristina | | Reply

     nu conteaza ce fel de garda a avut dansa, comportamentul fata de pacient, si mai ales fata de copii trebuie sa fie altul!
     garzile sunt grele , pot fi si turele normale la fel, dar asta nu scuza un comportament neadecvat fata de pacient ! Daca nu e in stare sa faca fata acestei meserii pe care a urmato banuiesc de buna voie mai bine sa lase pe altii care au aceasta calitate. A fi medic sau asistent nu inseamna doar a invata teoria din scoli ci a avea o anumita dedicatie fata de cei care vor avea nevoie de tine in momente dificile din viata lor.

    • Mirela | | Reply

     Nervii si iritatia acasa draga doamna nu trebuie nimeni sa suporte figurile nimanui. In al doilea rand daca nu rezista sa faca de garda ca e prea GREA sa schimbe de meserie. In toata aceasta discutie sa nu uitam ca vorbim de doctori care trateaza cu copii si ar trebui sa aiba putin mai multa rabdare si profesionalitate pentru ca vorbim de copii.

     • Cristina | | Reply

      Ce bine ar fi sa nu mai fie oameni incompetenti, la orice nivel, nici garzi sa nu se mai faca daca nu ai cu cine, nici spitale decat poate 1-2 pe tara doar cu oameni competenti, etc… dar oare ce ne-am face doar cu o mana de oameni competenti, fara cusur, cum ne-am inghesui la nevoile medicale, oare i-am mitui ca sa putem sa ajungem la rand atunci cand avem nevoie, am trage sfori, am cauta relatii… si totusi acea mana de oameni fizic nu ar putea vedea pe toata lumea. Am incepe sa ii pervertim si pe ei, pe oamenii competenti, cerandu-ne dreptul, batand din picior. Cred ca vina este impartita, iar cel ce acuza singur se acuza. Ar trebui sa ne asumam fiecare propriile greseli, pentru ca nu exista oameni perfecti. Dar atata timp cat aratam cu degetul doar raul, sigur nu facem bine, daca nu suntem deschisi sa acceptam ca putem si noi gresi. Nu spun ca nu trebuie luata in serios starea unui copil bolnav, dar nu asta e metoda: da-te jos, sa vine altul! Invingator este cel ce trece de obstacole, nu cel care se opreste la fiecare obstacol sa arunce cu pietre. Va doresc sanatate si intelepciune.

  • alin | | Reply

   Dvs. intreceti orice limita a bunului simt…Dvs chiar credeti ca cineva care nu ar fi avut o problema ar fi “pierdut” timp sa scrie asa ceva despre o doamna de un profenialism iesit din comun (apropos dv i-ati dat si nume bestiei cu chip de om)…cat ati dat spaga?…cine va recomandat?…si din nou cat ati dat spaga? Inalta clasa de nesimtire…este clar ca ne meritam soarta…toti care-i tineti partea d-nei dr. …cea care a scris nu a nominalizat in ce a scris ceea ce ma face sa cred ca d-na dr a comandat niste laude ca raspuns :))) penibil…tineti-le partea…eu cred ca la Galati este totul OK saloane vopsite,mobilier schimbat dupa 2015 etc..mananci de pe jos de curatenie si bine-nteles pacientii folosesc liftul atunci cand indeasa ceva liftierului(in ce tara civilizata ati mai vazut meseria de liftier intr-un spital)…penibil…

  • Cristina | | Reply

   Doctori comuniști care erau cât pe ce să imi omoare copilul! Si d-na Radoi se crede Dumnezeu iar asistenta dumneaei imi facea semne sa tac atunci când imi spuneam nemulțumirea.
   Mediu insalubru in spital,copilul meu a fost pus intr-o camera cu alți copii bolnavi de alte boli,cu cearsaful pe pătuț de la pacientul precedent.
   Nu se respecta drepturile pacienților,si parerea mea e că atunci cand decizi sa lucrezi cu copii,o faci din placere,sau cel putin din compasiune. Am fost amenintata cu spitalul de nebuni datorită faptului că am indraznit sa le spun celor 3 matahale sa se dea jos de pe copilul meu,dupa 3 tentative de a ii lua sange rezultate cu esec si spargerea venelor micutului meu de doar 12 luni.
   Singurul lucru care le-a facut sa reacționeze si sa se comporte mai civilizat a fost faptul ca puiul meu are nationalitate franceza si le-am amenintat cu ambasada si televiziunea…
   Deci,fara cuvinte…dezgustata

   • Valentina | | Reply

    Daca copilul tau are nationalitate franceza de ce-l tratezi la Galati? Eu te invitam sa zbori la Paris la prima amenintare…

    • tania | | Reply

     Ce tampita poti fi cu intrebarea asta

    • Zorro | | Reply

     Valentina….esti mama sau esti…tata? Sau ai fi boschetarul din colt…Sau poate vreun fomist de medic care isi imagineaza ca i se cuvine tot. Eu iti zic si tie si la carpele alea de mai sus , care sunt convins ca ar fi urlat ca la viol daca erau progeniturile lor in cauza, ca daca eram eu acolo, acea stimabila de nemernicie toasa dottore…..murea cu capul in wc inecata in rahat. Mai rau ca gestapovistii….si cel mai dureros e ca mai sunt asa zise mame care incurajeaza nazismul medical.

    • mimi | | Reply

     Zboara tu in iad,femeie fara minte! Datorita oamenilor cu gandirea ca a ta nu vom inainta niciodata!

    • Cristina | | Reply

     rusine! daca ai fi fost in Franta si copilul tau ar fi avut nevoie de ajutor…probabil ca ar fi trebuit sa iti urmeze sfatul sistemul francez, nu?
     RUSINE!
     in europa oriunde ai merge nu ti se vorbeste asa in spitale, doamna avea nevoie decat de un ajutor NORMAL pt copilul ei! Copii nu pot fi controlati in momente de boala, atunci ar trebuii sa primeasca cea mai maire atentie si sa simta dragostea celor din jur ca sa ii ajute sa treaca mai repede si mai usor prin momentele grele, ei nu pot rationaliza ca un adult!

    • Alex | | Reply

     Ia vezi-ti de treaba catelus! pupa pupa bine sistemul ! ca de acolo iei bani. Amenintare? haimanalelor jegoase! adica eu amenint daca intervin asupra copilului meu? Cand un jegurile iti spun, iesi afara cand vor sa ii faca tratament? Cum adica amenintare jegurilor? Prea mult mancat de la stat iti va dauna sanatatii.

  • Ion | | Reply

   Vad ca foarte multi sariti in apararea acestei “madam Radoi”… Doctor nu-i pot spune. Indiferent de ce “garda obositoare” (ca deh, patul din spital nu e ca cel de acasa) a avut, nu te borsesti la pacient si mai ales la copil. Ea, ca o profesionista, trebuia sa stie sa calmeze fetita. In plus, aura de superioritate a multor “doctori” romani este o jignire contiuuna la adresa pacientilor. Iti vorbesc “de sus”, au complexe de superioritate, indiferent cu ce pacient vorbesc. Asta e NESIMTZIRE. Un doctor are obligatia de a respecta personalitatea pacientului, are obligatia de a asculta problemele, temerile, parerile, intrebarile unui pacient. Altefel nu e doctor.
   Madam Radoi nu e doctor, e o tzatza ordinara.

 2. veronicamocanu | | Reply

  Offf adev grati…si mie la braila in urgente era sa-mi moara copilu de 2 ori.de ce?amavut ghinionu ca sa zic asa sa dau de 2 ori peste aceias doctorita moldovan doina…prima data cu gastroenterita si a 2oara cu alergie cu intarziere la antibiotic,eu am precizat tot ce trebuia precizat asa tremuram din toate inchieturile ca copilu meu era umflat tot si cand zic tot,tot buze limba ochii maini picioare e.t.c la care dansa imi zice ce a mancat copilu ultima data…iam zis ce cum..si a ajuns dansa la ideea ca nu e de la medicament din contra mi-a marit doza si mia spus sa il dau in continuare ca e de la ce a mancat…iar eu iam zis ca nu are cum sa fie de la mancare ptru ca nu e prima oara cand mananca asa ceva la care dansa mia zis ca nu o invat pe ia medicina.si bineinteles ca mi-am ascultat intuitia si nu am fzcut ce mi-a zis ca acum cine stue ce se putea intampla…deci dragi medici atunci cand consultati un copil ganditiva ca ar puta fi copiii vostri….sanatate va doresc la fetita si sa va ajute dumnezeu sa treceti cu bine peste cumpana asta numai bine

 3. Daniela | | Reply

  Imi pare foarte rau de tot ce vi sa intamplat….tot timpul ma gandesc la copilasul dumneavoastra….saracuta de ea…Eu am o fetita de 3 ani….si de fiecare data cand citesc asa ceva ma mandresc ca am reusit sa plec din aceasta tara spurcata plini de viermi… Doamna daca eu as fi fost in locul dumneavoastra as fi omorat de la prima asistenta pana la ultimul medic. Speram ca vreodata se va schimba ceva dar….. chiar nu cred. Eu cred ca umanitatea nu mai exista in Romania doar se cumpara cu bani si chiar e trist cand e vorba de un copilas ….imi pare rau si va doresc multa sanatate sa va ajutati copilasul

  • khitra | | Reply

   drum bun ,cale batuta.

   • Alex | | Reply

    Neica, faci parte din cei care pupa bine statul nu? jegurile si leprele sa nu isi faca speranta ca vor ramane ultimii in tara, romanii se vor intoarce, nu ramane situatia asa cum este acum.

 4. Cocu | | Reply

  Îmi pare rău pentru suferință voastră dar nu va mai purtați de parca raluca ar fi singurul copil bolnav de pe planeta si oricine va spune ceva e dușmanul vostru.
  Doamn Radou este medicul multor copii si credeti-ma ca este singura persoana care răspunde si din concediu si la 5 dimineața la sms.
  Va urez multă sănătate dar nu va veți atrage multe simpatii aruncând cu noroi in stânga si in dreapta.

  • Ionut Condoliu | | Reply

   Asa cum poate ati observat, apreciem si ce se intampla bun si cred ca am specificat peste tot. Dar la fel de bine, nu apreciez si lucrurile de prost gust. Daca dvs aveti simpatii, le respectam, dar da-ti-ne voie sa avem fiecare parerile noastre referitoare la societate. Si nu incerc sa atrag simpatii, dupa cum vedeti, atrag si antipatii si nu ma deranjeaza. Vreau ca lumea sa stie, sa cunoasca, si de ce nu, sa incercam stoparea acestui fenomen din medicina de provincie. Multumim pentru urari si va dorim la fel.

   • khitra | | Reply

    Defineste “medicina de provincie”

    • Ionut Condoliu | | Reply

     “Medicina de provincie”, din punct de vedere al intelesului propriu-zis, inseamna medicina in afara ariei de acoperire a capitalei. Unde atitudinea unor medici lasa de dorit. Nu contestam aici profesionalismul lor, ci doar atitudinea care, de cele mai multe ori, se schimba odata ce calci in cabinetul lor privat.

     • khitra | | Reply

      Serios?
      Sunt mult mai multi “medici de provincie”care pot da lectii de profesionalism si atitudine celor din “capitala”.
      Apropo majoritatea medicilor din capitala sunt provinciali .

   • Cornel | | Reply

    Cei de la medlife au fost de un profesionIsm iesit din comun de vreme ce ati ajuns cu copilul la urgente ! Invatati sa fiti parinti mai intai si dupa aceia improscati cu noroi pe cei care au ajutat pe altii ca dvs sa devina PARINTI !!!!!

  • Un medic | | Reply

   Este mult rahat roz in tara asta. Cu parere de rau ne purtam cum trebuie !!!

   • Alex | | Reply

    sa nu va vina greata, nu mancati prea mult de la stat ca veti plesni intr-o zi..si vom fi acolo.

 5. Dumitru Maria | | Reply

  Ce va mai place sa denigrati….Doamna doct Radoi este una dintre putinii medici pediatri din Gl care isi face meseria cu toata dragostea si daruire fata de copii indiferent de statutul acestuia. Sunt pacienta dumneaei de aproximativ 6 ani si este sg medic in care am incredere si crede-ma i am incercat pe toti…cu siguranta a vazut cv dubios de a facut remarca asta (asta in caz ca a zis acele cuvinte)…noi parintii care trecem prin momente grele degeneram situatia si facem acuze…din punctul meu de vedere chiar nu merita sa fie denigrata in halul acesta…

  • un parinte patit | | Reply

   pupo-n cur ca te tine de 6 ani sa-i dai spaga si vii si o aperi aici unde oamenii au trait adevarate orori cu acesti medici SPAGARI

 6. Andra | | Reply

  Cum naiba a vazut furnici ca eu de ani de zile de cand imi duc baietii nu am vazut urma de furnica. Am fost si internata acolo si nu am vazut. Cat despre dna Radoi, tot respectul si ar fi corect sa distribuie acest articol persoanele care au intrat in contact cu dansa si au patit asa ceva. Nu e corect sa evaluezi experienta de zeci de ani a unui om dupa un caz izolat de care nici nu sunt sigura ca asa a fost. Mie mi-a salvat copilul de la moarte si mi l-a scapat din toate belele pana acum. Si de “rea” ce e are coada la cabinet. E un om extraordinar si e ingerul pazitor al copiilor mei.

 7. Andra | | Reply

  Ramane Medlife-ul fara pacienti din cauza ei, pentru ca dansa trateaza pe toata lumea in Policlinica, gratuit, doar cu trimitere de la medicul de familie si s-au gandit sa ii “comande” un articol negativ???

 8. Laura | | Reply

  Ma numar printre cei carora dna dr Radoi le-a salvat copilul si orice negativ la adresa ei ma intristeaza. Se poate sa fi reactionat asa, imi pare rau pt mamica in cauza, dar dumneaei este pt mine, cel putin, cel mai bun pediatru din Galati (si am umblat pe la multi)!

 9. Marin Daniela | | Reply

  Nu cred ca doamna doctor Radoi ar spune asa ceva . O tratează pe fiica mea de la 1 an. Datorita dânsei am descoperit la timp o meningita bacteriană care ar fi putut duce la decesul fiicei mele. Am toată încrederea în dumneaei. Am sunat-o și noaptea și mi-a răspuns de fiecare data cu foarte mult calm prescriindu-mi tratamentul adecvat .

 10. Georgiana | | Reply

  Eu nu cred ca dna dr Radoi s-ar comporta asa! E medicul copilului meu de 4 ani si mereu a fost o persoana calda si un medic exceptional!

 11. Cocu | | Reply

  Din text reiese ca Raluca a fost internata pentru altceva, nu pentru autism.
  Apoi e vorba de o discuție privată la o ora târzie dintre un medic trimis de alte mame care aveau si ele copii suferinzi poate la fel de grav sau nu dar care petrecuseră probabil ore sa ii liniștească si fuseseră treziți de țipetele altui copil…da știm ca la spital nu e ca acasă.
  Apoi…data fiind situatia doamna doctor o fi venit sa vadă ce se întâmpla iar Raluca nu are scris in frunte autism. Mai mult doamna doctor a făcut o remarca nu a semnat un diagnostic…..
  Fiecare persoana are dreptul la o părere fara sa ii sărim la gat…era neoficial si nici macar nu poate fi demonstrat…dar voi luați spusele tatălui drept “crede si nu cerceta” ceea ce nu e corect.
  Nu putem ridica la nivel de religie spusele unui tata care e mai pasionat sa fie blogger decât de afecțiunea copilului.
  Au mai fost cazuri umanitare dar ceilalți părinți nu au început sa își verse amarul pe net doar de dragul de a strânge simpatii din partea unora care iau de bun tot ce aud fara a mai gândi puțin.
  Întâmplarea face ca mama copilului sa îmi fie colega… da! o stimez si simpatizez….chiar si eu am distribuit primul post al tatălui….iar medicul pe care voi il blamați mi-a salvat copilul de multe ori….așa ca am gândit înainte sa am o părere.
  Le doresc tot binele din lume părinților si copilului dar nu pot sa accept orice scrie cineva doar pentru ca scopul scuza mijloacele…..

 12. Cocu | | Reply

  Poate dacă titlul postului tau ar fi fost altul nu as fi comentat nimic.
  Dar ați pornit o campanie de denigrare evidenta a doamnei doctor.
  Si va purtați de parca doar Raluca eta internata acolo si doar ea avea toate drepturile. De ceilalți părinți si copii ați uitat….poate erau ca cancer si leucemie si abia suportau durerile….cum si

  • Nae | | Reply

   Domnule Cocu, pentru cei ce nu sunt familiarizati cu notiunea de AUTISM le recomand sa citeasca ce inseamna autismul si aibia apoi sa critice mama copilului autist caci este o mama mai capabila si informata decat restul mamicilor. Va spun din experienta, si copilul meu este autist. Cat despre atitudinea doamnei doctor ,daca este reala, trebuie raportata Colegiului Medicilor , psihiatria si neurologia pediatrica sunt printre materiile generale invatate OBLIGATORIU inainte de specializare.

 13. Valy | | Reply

  De doua ori am apelat la acest spital si eu…prima data a fost scurta ,,vizita”(eram cu al meu copil de 8luni cu temperatura 39.4 si d-na asistenta de la primiri urgente in timp ce scria fisa de prezentare ma lua in ras ca ce asta nu e temperatura mare,ca trebuia sa ii dau antitermice si sa ii fac impachetari,desi facusem asta acasa si astfel am plecat direcy la Iasi unde am dat peste niste medici OAMENI) a doua ,,vizita”a fost cu o enterita secundara si cu toate ca era dezhidratat copilul nu i s-a administrat nimic,nici perfuzabil,nici tratament desi era la terapie acuta iar la 14ore dupa internare abia ii incepea tratamentul copilului si la fwl…ne-am cerut externarea si am plecat la Iasi.

 14. Cocu | | Reply

  Cum și-au permis mămicile sa comenteze? Si sa trimită medicul de garda sa vadă ce se întâmpla?
  Crezi ca toată lumea din spital știa ca al tau copil are autism si nu se poate controla?
  Ei bine nu…..atunci de ce ai atitudinea aceasta binevoitoare cu toată lumea.
  Crezi ca făcând rău unui medic care a făcut si bine multor copii poate fi ușor taxat pentru o remarca făcută?
  Poate scumpa ta sotie a interpretat greșit mesajul fiind si așa epuizata de oboseală.
  Nu stiu care e scopul dar sa faci un titlu de senzație doar pentru a fi citit de cat mai multe persoane si de a strânge donații defăimând un medic este absolut pervers.
  Nu e antipatie dar nu e corect…..pacat

 15. Cornel | | Reply

  Doamna doctor Radoi este doctor pediatru al celor 2 copii ai mei si as recomanda-o tuturor cu caldura in continuare . Nu uitati ca incapacitatea parintilor de a gestiona situatii ca cea de sus nu trebuie pusa in carca celor care inca isi mai fac treaba bine . Iar celor care cred ca sistemul spitalicesc din romania are doar doctori de r… t sa stie ca cei din privat acolo si au facut studiile pe gratis fara sa plateasca romaniei nimic dupa care au plecat afara ca mari specialisti . Rusine pentru cei care denigreaza si ultimii oameni de calitate care au mai ramas in Romania!!!!!

 16. Ayana | | Reply

  Dna. Radoi sunteti satula de meseria practicata si de garzile care odata cu trecerea anilor incep a si pune amprenta asupra dvs.Nu va judec din acest pct. de vedere,cunosc oarecum ceea ce traiti,a mea mama lucrand in domeniul,insa ce ma scoate din sarite este modul in care tratati copilul,indiferent de ora,zi si cate urgente aveti in acea zi de lucru,prezentati va ca ceea ce sunteti,un medic pediatru.Cel care ar trebui sa aiba rabdare multa,vocea dulce si mai mult decat se poate de intelegatoare.Cine va da dreptul sa jigniti o mama???Credeti ca la statutul dvs respectul ne este impus!!!!Gresit!!!Respectam ceea ce merita respectat.De eram intr o tara civilizata,la ora actuala dadea ti declaratie in scris doar ca v ati permis a pune la indoiala un diagnostic,dupa care binenteles care erati trasa la raspundere pentru modul in care tratati pacientul si implicit familia pacientului.Dna Radoi pacat ca aveti atata experienta si nu reusiti sa intelegeti un copil autist,care din nefericire,traieste in acea mizerie de tara,unde drepturile lui nu exista.A fi medic nu inseamna doar halatul,stetoscopul,priviri impunatoare sau aere de superioritate.Inainte de toate fi om,fi intelegator,respecta si lasa te respectat intr adevar.

  • Cristina | | Reply

   CORECT!

 17. Felicia Apostu | | Reply

  Chiar în prezent îmi tratez copilul de 1 an la d-na de.Radoi.A fost spitalizat cu gastroenterocolota.Este singurul medic care mi-a vorbit de problema copilului meu pe înțelesul meu și ce tratament urmează a fi făcut.Mai cunosc medici în spital având un copil mai mare cu o problema de sănătate sau alta.Dar pot spune de d-na de.ca este OM înainte de a fi medic.Mentionez că nu am dat nici un leut că să-mi trateze copilul.Sincer nu obișnuiesc.Dar asta nu a fost un motiv că sa nu își exercite meseria așa cum trebuie.Poate cazul mămicii a fost izolat,nu se știe dar văd destul de multe comentarii a multor mămici care au aceeasi părere că și mine.Nu trebuie să improscam cu noroi un medic doar după o simplă remarcă.Tot când am stat internată în spital d-na dr.s-a interesat pentru binele unei fetițe de 6 luni care arată că un nou-nascut nici măcar capul nu si-l ținea să fie transferată după refacere la centrul de recuperare.Mamica era dintr-un sat fără posibilități si nu prea interesată în a-si îngriji copilul.Dansa era cea care la vizita le spunea asistentelor că fetiței ii trebuiesc tăiate unghiile,baita etc.Dupa ce a fost tratată de scaune moi etc.d-na dr.a informat mămică că a reușit să o programeze pe fetița la centrul de recuperare.Nu stiu daca a ajuns mămică cu ea dar concluzia este că nu cred că toți medicii s-ar fi implicat.Eu ii mulțumesc d-nei de.ca mi-a tratat baiatul.De acum,avand doi copii,cea mare are 6 ani,in caz de urgenta am un medic la care pot apela cu incredere.

 18. mimika | | Reply

  Lasati ca ne trateaza copii…..medicii tineri care termina facultatea la galati ,atunci sa vedeti ce jale o sa fie in spitale….eu spun din propria experienta cum se face pentru uni facultatea de medicina.

 19. anca mitrofan | | Reply

  Recunosc ca si eu am mare incredere in dna dr Radoi. singura in care am incredere. imi trateaza copiii cu responsabilitate. am sunat-o in vacanta, noaptea, ziua, m-a chemat cu copiii pe unde era ea si mi i a vazut. i am scapat de multe medicamente inutile date de doctorita de familie si m-a incurajat de cate ori, cu lacrimi in ochi, i-am zis ca sunt speriata si nu mai pot. sunt bucuroasa, fericita si ii multimesc lui Dumnezeu ca omul acesta se afla in orasul meu nenorocit.imi pare rau pentru voi, sincer…mi s-au intamplat si mie de cateva ori episoade din astea. odata, la spitalul mare am dat-o afara din camera pe dr Vasilcan. in 20 secunde tot spitalul stia. abia nascusem, eram si eu irascibila si nu am putut suporta ifosele ei de de superman. peste 30 min a avenit si si-a cerut scuze zicandu-mi ca trece printro perioada foarte grea si nu si-a dat seama. desigur ca mi-am cerut si eu scuze si am devenit cele mai bune prietene.doamne, in ce tara traim!

 20. Oana | | Reply

  rusine sa le fie doctorilor care trateaza astfel pacientii.De altfel nici nu ma mira catde nesimtiti sunt cei din spitalele din Galti.Multi copii si oameni au murit din cauza inconstieintei lor.Pacat ca le-a platit statul facultatea si ei nu stiu sa respecte oamenii care finanteaza statul adica MURITORII DE RAND

 21. eu | | Reply

  Numai minciuni.. parinti care au alte preocupari, daca au avut timp sa vada furnicile inexistente din serviciul UPU.
  Nu inteleg de ce toata lumea distribuie asa ceva, sunt niste afirmatii care nu au nici o relevanta.
  Parintii daca sunt depasiti de situatie ar tebui sa apeleze la un ajutor CALIFICAT.

  • mimi | | Reply

   Esti cu capul! Sa ai parte de aceiasi durere prin care a trecut mama Ralucai,nimic mai mult!Eu am trecut prin faza asta in spitalul din Tecuci cu asistente care asteptau doar spaga intaisi apoi isi faceau datoria.De mizerie nici nu am cuvinte,mai jegos de atat nu exista.

 22. Iuliana | | Reply

  putin cusuta cu ata alba toata povestea asta ….te internezi pe 28 august seara (conform articolulului) cu copilul in stare f. grava …. iar pe 29 august dimineata deja apare postarea pe blog. Cand copilul este in stare atat de grava si zace …mai ai timp sa stai cu laptopul in brate si sa scrii atat de mult ? Probabil articolul era scris dinainte cu scopul de a denigra

 23. Alex | | Reply

  Niciun pacient/ insotitor nu trebuie sa treaca prin astfel de momente si nici sa primeasca astfel de raspunsuri, si imi pare rau pentru tot momentul prin care a trecut micuta si parintii, dar cand aud aceasi poveste “Nu se schimba nimic”, “Asa este in Romania”, “Speram sa se schimbe ceva” ma apuca toti dracii.

  Ne plangem intr-una pe facebook si pe bloguri, la acest capitol stam exceptional, dar cand e vorba sa luam atitudine … pixu.

  Mi-as fi dorit sa citesc la final: am depus o plangere la colegiul medicilor, am facut o sesizare in scris la spital, l-am luat de gat pe acel doctor (nu la propriu) … d’le, reactionati cumva cand e cazul, nu doar pe facebook

  Normal ca nu se schimba nimic daca acceptam sa fim calcati in picioare, ca dam plicul “ca asa se face”. Asta e drumul lung, dar si noi trebuie sa ne schimbam, nu doar sistemul

 24. AnamAria | | Reply

  O jigodie de medic, degeaba o tot recomandați, daca nu e făcută sa lucreze cu cei mici. Pt un pediatru sa nu cu cunoască cu ce se mananca autismul e f grav, in ce lume trăim oameni buni?!!!!

 25. Oana | | Reply

  Genial motto:”CU OAMENI CA MINE NIMIC NU DE VA SCHIMBA”. Dar va rog din suflet sa nu va ganditi ca doar in Galati se intampla asa ceva! Este aceeasi tara, acelasi sistem cretin. In toata tara sunt aceleasi situatii.

 26. eu | | Reply

  concluzia: copilul este urmarit in continuare de Dr. Radoi…. asadar despre ce vorbim????

 27. Cristina | | Reply

  Lasati o reclamatie aici: http://www.spcopgalati.ro/parere.html
  Sunt obligati sa va dea un raspuns si sa actioneze.
  Problemele de la spitalul de infectioase din Sibiu s-au rezolvat, doar dupa primirea unui numar considerabil de reclamatii. Ani intregi s-au ascuns dupa “Nu avem reclamatii oficiale!”. Succes!

  p.s.: exista si un formular de reclamatii direct in minister, dar nu il gasesc in acest moment. Mai caut.

 28. Iuliana | | Reply

  EU INCA MA INTREB …CUM A AVUT MAMICA TIMP SA SCRIE ATAT DE MULT IN CONDITIILE IN CARE S-A INTERNAT IN SEARA ZILEI DE 28 AUGUST (COPILUL IN STARE F. GRAVA ), IAR PE 29 AUGUST DIMINEATA DEJA A APARUT ARTICOLUL PE BLOG ???????????
  POATE DNA DR. I-A ATRAS ATENTIA MAMICII CA STA PREA MULT CU LAPTOPUL IN BRATE … IN LOC SA LINISTEASCA COPILUL …

  • Ionut Condoliu | | Reply

   Doamna Iuliana, explicatia este simpla. Eu, tatal, am revenit in seara zilei de 28 acasa, dimineata am auzit ce s-a intamplat, si din acest motiv am scris a doua zi, 29 august. Pentru ca am mai obs aceeasi intrebare, am tinut sa va explic. Sper ca v-ati lamurit si multumesc pentru comenatariu. O zi buna sa aveti.

   • Iuliana | | Reply

    Multumesc pt. raspuns.
    Inclin insa sa cred ca tot scandalul acesta s-a iscat din nimic. Dumneavostra si sotia in stare de nervozitate si stres din cauza situatiei in care se afla copilul, dna dr. probabil obosita dupa garda (am auzit cu totii ca din cauza lipsei de personal medicii sunt suprasolicitati de garzi) …. o vorba spusa de dumneaei …si inteleasa probabil gresit de dumneavostra …. a generat toata aceasta situatie. Nu incerc sa iau apararea nimanui, dar sunt convinsa ca adevarul este undeva la mijloc. Sa faci rau cuiva este foarte usor, e mai greu sa recunosti ca poate ai gresit si mult mai greu sa recunosti ca nu ai avut dreptate. Deseori actionam din impuls si nu judecam la rece. Ganditi-va ca nu erati singuri in spital , mai sunt si alti copii care au probleme si aceleasi drepturi ca si copilul dumneavoastra.
    Ce castigati facand rau unui medic …. care observ ca este foarte apreciat ??? (judecand dupa nr. comentariilor favorabile de pe blogul dumneavoastra). Poate publicitate si astfel mai multi donatori. Dar nu va puteti cladi fericirea facand rau altora …. caci raul aduce rau .

   • Iuliana | | Reply

    Sa va mai spun ceva …
    Sunt doua tipuri de oameni – oameni cu iubire in suflet si oameni fara iubire. Diferenta dintre ei se manifesta in felul in care privesc un pahar pe jumatate gol/plin.
    Omul care are iubire (asa cum banuiesc ca aveti di dvs pt. fiica) va vedea partea plina a paharului si se va gandi cum sa faca pt. a-l umple. Va cauta solutii si isi va imagina bucuria pe care o va simti atunci cand paharul este plin. Se va gandi ca probabil el a baut jumatate si nu isi aminteste.
    Omul fara iubire se va intreba in permanenta cine a indraznit sa ii bea paharul. Va cauta „vinovatul” si se va gandi la bucuria pe care o va simti in momentul „razbunarii”. Va spune ca este exclus ca apa din pahar sa fi disparut din cauza lui si in nici un caz nu va lua in considerare ipoteza propriei vinovatii. Va vedea „vinovatul ” in oricare persoana care ii iese in cale si mai ales in persoanele care nu ii impartasesc ideea.
    Nu cumva cautati “vinovati” in orice persoane care va ies in cale si uitati sa vedeti partea plina a paharului …si anume aceea ca aveti un copil minunat care se va face bine , inclusiv datorita tratamentului prescris de dna dr. pe care acum o blamati.

 29. Cristina | | Reply

  Iata si formularul de la Ministerul sanatatii: http://infrastructura-sanatate.ms.ro/formulare/sesiz_cons_etic

  Va indemn sa faceti aceste sesizari, pentru ca doar astfel putem schimba mentalitati si obiceiuri. Nu contest profesionalismul doamnei doctor, dar contest vehement atitudinea dansei. Nu te duci in fata parintilor sa ii acuzi de “bad parenting”, ci ca sa afli ce probleme are copilul si cum il poti ajuta. Poate un calmant administrat unui copil aflat in mod clar sub stres era mai potrivit. Nu este acceptabil un astfel de comportament indiferent care ar fi fost contextul. Ma intristeaza sa vad cati parinti nu vad nici o problema in atitudinea doamnei doctor, nu vad nici o problema in tot episodul descris, ci acuza parintii de rea vointa. Trist! Tare trist!

  Dragi parinti, multa putere pentru anii ce vor veni. Sunt convinsa ca micuta va fi recuperata si va fi un adult minunat. Capul sus! Episoade asemanatoare veti tot intalni din pacate.

  • Ionut Condoliu | | Reply

   Multumim doamna pentru indrumari si ne bucuram sa observam ca oameni ca dvs exista si iau atitudine. Asa cum am raspuns aseara la intrebarea: “Ce crezi ca poti tu sa schimbi ceva?” “Eu singur nu pot, dar mai multi, impreuna, vom schimba”.

 30. Simona | | Reply

  Sa continui lista din Galati: dr. Banu prescrie reteta copilului meu (3 ani pe-atunci) si nicio farmacie nu mi-o elibereaza pe motivul dozei enorme de antibiotic prescrise. M-am intors sa o intreb daca nu cumva e o greseala si m-a facut albie de porci. Dr. Ioan din policlinica completeaza fisele pacientilor inainte de consultatie. Am revenit la control si, avand fisa in mana, am constatat ca fetita mea la data controlului era consultata si avea tratament prescris. Dupa ce am facut copii si am cerut explicatii si-a schimbat cateva culori oprindu-se la vinetiu. Si acum regret ca nu am acuzat-o de fals in acte. Directorul medical de atunci ne-a zis s-o iertam ca era ziua ei de nastere. Dr. Udrescu de la la ORL prescrie hidrasec copilului meu deshidratat din cauza amigdalitei. Cand i-am zis ca nu contine saruri de hidratare, ci o alta substanta care scoate apa din scaun, a deschis agenda, s-a convins dar a tinut sa ma faca cu ou si cu otet zicandu-mi ca ea are 30 de ani de experienta.
  Concluzia o tragem cu totii: niste incompetenti, care, chiar daca au zeci de ani de experienta nu s-au mai ingrijit de evolutia lor profesionala si nu suporta nici nici o critica. Nu mai vorbim de a cere cu profesionalism o a doua opinie atunci cand avem un dubiu. Coada sus si buzunarul intins. Rusine!

 31. Stefan | | Reply

  Imi pare rau oricui ce i s-a intamplat prin spitale copilului sau…….dar nu am citit tot pentru ca sincer m-am chinuit prea mult sa inteleg cine sunt de fapt personajele acestei intamplari.

 32. Monica | | Reply

  Sistemul de sanatate din Romania este praf, din pacate sunt foarte multe cazuri si foarte putine persoane care au curajul sa vorbeasca.De multe ori am ajuns si eu cu cel mic la acest spital si evident,am fost tratata cu indiferenta si aere de superioritate, de parca as fi ajuns acolo de drag nu de nevoie. Cunosc fetita si parintii si va asigur ca sunt persoane foarte educate si cu foarte mult bun simt. Pe aceasta cale ii felicit si ii incurajez sa mearga mai departe pentru ca avem nevoie de oameni cu initiativa sa ne motiveze pe toti sa reusim sa schimbam ceva.

 33. midas | | Reply

  De multe ori, jumatate din rezultantul tratamentului este produs de cuvintele de incurajare si de atitudinea pozitiva a medicului. Starea psihica a pacientului ajuta tratamentul si vindecarea. Cei care vorbesc despre medici comunisti sunt niste ignoranti si nu stiu ce vorbesc. Medicii de garda sunt suprasolicitati si pot sa piarda controlul sau dispozitia de a mai comunica normal cu pacientii. Cand ai la rand un numar mare de pacienti dintre care trebuie sa alegi cazurile prioritare, din start devii un om care este presat de timp si nu mai poti vedea decat varianta prin care se poate salva viata pacientului si, mai putin te poti ocupa si de starea psihica a omului. Solutiile le are statul nostru. Asteptam sa le si foloseasca.

 34. Camelia | | Reply

  Am trecut de multe ori prin situații de acest gen. Chiar si aduși de Smurd la spitalul Grigore Alexandrescu am stat pe holuri ore, asistentele refuzând sa facă ceva pentru ca ” nu coopera”. Nu s-au gândit ca e un biet copil chinuit de autism si de boala. Insensibili si lipsit de profesionalism. 2 ani de munca pentru a putea merge cu copilul intr-un spital sau clinica, pentru ca din cauza traumelor din spital făcea meltdown de fiecare daca cand vedea pe cineva in halat alb. Un sistem de sănătate inexistent.

 35. Zaharia diana | | Reply

  Îmi pare rău pentru faptul ca aceasta doamna are grija sa denigreze tot sistemul sanitar….si da va spun sincer ca medicii noaptea uneori dorm și eu sunt medic pediatru și daca pot urca sa ma intind noaptea o fac pentru ca sunt una singura la camera de garda și trebuie sa rezist tura de 24h de garda apoi o zi întreagă la externari și internari pana la ora 14.00 cel mai devreme….am uitat sa va precizez nu avem decât 5 sau 6 garzi pe luna care sunt gratis….nu primim nici un ban pentru ele.dumneavoastră ați putea munci atâtea ore fără sa puneți măcar 30 minute capul pe o perna. Restul despre cazul copilului dvs nu ma pot pronunța…….

 36. Doctor Ion | | Reply

  Pentru medicii care se tot plang de conditii, am doar un singur lucru de zis: nu mai faceti medicina si urmati alta profesie care v-ar aduce bani. Nu va obliga nimeni sa faceti facultatea asa cum pacientii nu-s obligati sa va accepte comportamentul vostru. Si asa ca majoritatea dintre voi nu puteti sa faceti diferenta intre un edem cerebral si o migrena.

 37. marius | | Reply

  salut. Am citit articolul. Am fost la Dna Radoi de nenumarate ori cu ambii copii si in toate cazurile s-a comportat ireprosabil. citind articolul chiar nu mi-am put-o imagina pe Dna Radoi spunand acele cuvinte. Eu am in continuare incredere in ea si consider un caz izolat si posibil putin exagerat datorita situatiei in care se afla mamica impreuna cu puiul ei. Medicii sunt oameni si cu toate ca “sunt platiti” din banii nostrii sunt oameni nu masini. prin perindarile pe la spitalul de copii si maternitate am vazut ce cazuri si ce oameni ajung la usile cabinetelor. aveti rabdare si intelegere, ei sunt singura sansa a multor bolnavi!

  • Corina | | Reply

   O să vă mire, dar eu am suportat măgării din partea ei dr. Rădoi) chiar mai mari decât cele semnalate în articol, când era de tură. Poate cu pacienții dumneaei se comportă altfel, dar în alte circumstanțe dă dovadă de răutate și comportament agresiv întâlnit cel mai des la șatră. Așa că, înainte de a gratula pe cineva cu apelativul ,,nesimțit” , gândiți-vă de mai multe ori, un doctor, mai ales cu buzunarele pe care scrie șpagă poate avea comportament diferenția, ca atare.

 38. Eliza | | Reply

  Buna ziua știe cineva unde sre cabinet Dna doctor radoi??? Mis fost recomandata de o cunoștința și vreau sa merg la dansa, copil de doi ani cu o viroză respiratorie care numai trece

 39. Cristina | | Reply

  Eu am cunoscut-o pe doamna Caragea de la Mindcare si Gorgos pe care o laudati atat de mult pe acest blog, dar am mers direct la spital (si eram primii pacienti dupa 4 zile libere de sarbatori, deci nu cred ca era obosita pt ca vazuse prea multi ).De cum a vazut baiatul mi-a spus ca am venit prea tarziu si ce mai vreau acum (veneam dupa 2 ani jumate de tratament in acelasi spital, la alte psihiatre ),ca nu poate sa-l interneze singur pt ca nu era cuminte, si m-a criticat pt tot ce facusem cu el pana atunci.Tratamentul dat nu a avut nici-un efect pozitiv (mi se pare normal, dupa asa atitudine ),iar pe baiat l-a amenintat ca o sa-i faca niste chestii urate daca nu-si ia pastilele,si poate sa-l trimita la Voila sau mai rau.Asa ca daca mergeati direct la spital si nu la Medlife , poate vorbea si cu dumneavoastra la fel.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.